Η Νάγια Καρνάβα μελέτησε φιλοσοφία και θρησκείες. Εμπνευσμένη από δύο μεγάλους Δασκάλους, τον Έλληνα μαθηματικό Πυθαγόρα  και τον Ινδό φυσικό Sri Aurobindo, και μέσα από τη διαδικασία της διδασκαλίας της για τη διεύρυνση της Συνειδητότητας βάση της επιστήμης της Yoga, διδάσκει ένα δικό της σύστημα, βασισμένο στην Integral Yoga

Μια ολοκληρωμένη μέθοδο που περιλαμβάνει Hatha- Raja, Karma, Jnana και Bhakti Yoga, ένα μονοπάτι που οδηγεί στη μεταμόρφωση του Εγώ και τη βίωση του Εαυτού, στη Γνώση της Ιερής Ενότητας των Πάντων, στην Αγάπη και στην Ελευθερία.

 

 


Lidia Gopcevic

Ονομάζομαι Lidia Gopcevic, Σέρβα γεννημένη στη Γιουγκοσλαβία, σε ένα κράτος που δεν υπάρχει πια. Ζούσα στη Βοσνία σε μία κωμόπολη, μέσα στα πράσινα βουνά και πάνω από δύο ποτάμια, μαζί με τους ανθρακωρύχους, που πίστευαν σε τρεις θρησκείες.
Στα 15 μου μετακόμισα στο Βελιγράδι, πρωτεύουσα του κράτους. Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με τη yoga. Παρακολούθησα μαθήματα από μία δασκάλα που ήταν prima – μπαλαρίνα, την Jasmina Puljo, η οποία όταν σταμάτησε το χορό, στα ταξίδια που έκανε σε ολόκληρο τον κόσμο, γνώρισε τη yoga και την έφερε στη χώρα μου, έγραψε δύο βιβλία για τη yoga και άνοιξε την πρώτη σχολή. Για τα επόμενα δεκατρία χρόνια διδάχθηκα από αυτήν τη Hatha yoga.
Εν τω μεταξύ αποφοίτησα από το Πολυτεχνείο Βελιγραδίου και έγινα Πολιτικός Μηχανικός, παντρεύτηκα Έλληνα και μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στην επόμενη δεκαετία άλλαξα τρεις δασκάλους yoga.
Τα τελευταία 15 χρόνια παρακολουθώ μαθήματα Integral Yoga με τη μέθοδο της Νάγιας Καρνάβα στην οποία βρήκα το Δάσκαλό μου.
Αυτή τη στιγμή έχω γραφείο στατικών και γεωτεχνικών μελετών και διδάσκω Yoga.


lidia@yogascience.gr


Αλέξανδρος Δριβελέγκας – Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ

Μπροστά στην απαίτηση του νου για ελευθερία, είχα την πρώτη επαφή με τη yoga και ειδικότερα με το φιλοσοφικό της κομμάτι, τη jnana yoga μέσω της δασκάλας μου Νάγιας Καρνάβα.

Αν καταφέρεις να ξεφύγεις από τον κόσμο των ιδεών και των συμπερασμάτων και φέρεις σε αρμονία το νου, την καρδιά και το σώμα, τότε “μαθαίνεις”. Τότε ξυπνά η συνειδητότητα, η νοημοσύνη, και μέσα από τη μάθηση, μπορεί να λειτουργήσει στην καθημερινή ζωή.


alexandros@yogascience.gr


Μαρίνα  Αντωνέλλα Γιωτάκη

Ονομάζομαι Μαρίνα Γιωτάκη και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.
Είμαι μητέρα δύο παιδιών και φυσικοπαθητικός διατροφολόγος.
Πριν ασχοληθώ με τη διατροφή ως μέσω θεραπείας, σπούδασα ωκεανογραφία. Έκανα μεταπτυχιακό πάνω στην έρευνα ειρήνης και μετά εργάστηκα στη Greenpeace Γερμανίας. Πέρα από αυτό, ασχολήθηκα χρόνια με πολεμικές τέχνες, ινδικούς και άλλους χορούς καθώς και θέατρο.
Το 2002 έφυγα στο Νεπάλ για τρεις μήνες και επισκέφτηκα διάφορα μοναστήρια, γνώρισα μεγάλους Λάμα και σαμάνους. O σαμανισμός είναι κάτι που με ενδιαφέρει ακόμα και έχω οργανώσει ένα workshop με τη γνωστή Κορεάτισσα Hiah Park.
Στο Νεπάλ επίσης γνώρισα πρώτη φορά τη yoga.
Το 2010 ξεκίνησα yoga με τη Νάγια Καρνάβα και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο σύστημά της.
Η ίαση του ανθρώπου συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου.
Η yoga και η διδασκαλία της Νάγιας ήρθαν να συμπληρώσουν το κομμάτι της ψυχικής και διανοητικής υγείας. Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να ζήσεις στη στιγμή που υπάρχει. Μόνο στο τώρα μπορεί να υπάρξει γαλήνη και ηρεμία του νου, ενώ οι σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον φέρνουν σύγχυση. Ο άνθρωπος θεραπεύεται μόνο αν ησυχάσει ο νους του και ζήσει στο παρόν όπως και να είναι αυτό. Η αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης οδηγεί στη λύτρωση.
Από το 2019 λειτουργώ μαζί με τον άνδρα μου, τον Wolfgang Knorr, ένα yoga retreat centre στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, στο Πήλιο. Εκεί διδάσκω yoga σε συνδιασμό με θεραπευτική διατροφή.


marina_giotaki@yahoo.de


Wolfgang Knorr

Όλα είναι ένα, και ένα είναι όλα. Κοιτάω το βουνό και το βουνό κοιτάει εμένα. 
Aυτή τη στιγμή που υπάρχω με το βλέμμα μου στο βουνό, εμείς ήμαστε ένα.
Και αυτή η σχέση μεταξύ μας είναι δομή όλου του σύμπαντος.
Η κβαντική μηχανική μας έδειξε ξανά ο,τι λέγανε οι σοφοί πριν αιώνες: Παρατηρητής και παρατηρούμενο είναι ένα.
Ονομάζομαι Wolfgang Knorr και γεννήθηκα στη Γερμανία.
Σπούδασα φυσική γιατί ανυπομονούσα να κατανοήσω αυτό το μυστήριο.
Απέκτησα μεταπτυχιακό στο Cambridge στη θεωρία της κβαντικής μηχανικής.
Συνέχισα με διδακτορικό στις περιβαλλοντικές επιστήμες στο Ινστιτούτο Max-Planck Μετεωρολογίας στο Αμβούργο.
Ήταν η φύση που με κάλεσε ξανά.
Μετά έκανα έρευνα και διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο του Bristol στην Αγγλία, και έρευνα στη Φυσική Γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία.
Το 2010 υπήρξε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ήλθα στη Θεσσαλονίκη.
Άρχισα να κάνω yoga με τη δασκάλα μου τη Νάγια.
Για μένα ο σκοπός της yoga και της φυσικής επιστήμης είναι ένας:
Να κατανοήσουμε την ενότητα που υπάρχει πίσω από τις διαφορετικές εκφάνσεις.
Τώρα ζω στο Πήλιο – όπου αγγίζει το βουνό τη θάλασσα – με τη γυναίκα μου και τα δυο παιδιά μαςζώντας καθημερινά την ενότητα με τη φύση.
Προσφέρουμε στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας ένα πανέμορφο χώρο για σεμινάρια.
Σε υψόμετρο 660μ. με θέα τον Παγασητικό Κόλπο και τα βουνά παραπέρα, προσκαλούμε άτομα και ομάδες που ψάχνουν την ενότητα με τον εαυτό τους καθώς και με τη φύση.
Διδάσκω επικοινωνία με τη φύση και διαλογισμό, και προσφέρω περιηγήσεις στα μαγικά μέρη του Πηλίου.

All are one and one is all. I look at the mountain and the mountain looks at me.
In this moment, when there is nothing but me gazing at the mountain, we are one.
And this connection between us is the building block of which all the universe is made.
Quantum mechanics showed us again what the sages of old told us:
Observer and the observed are one.
My name is Wolfgang Knorr and I was born in Germany.
I studied physics because I could not wait to grasp this mystery.
I obtained a master degree at Cambridge  in theoretical quantum mechanics.
Ι continued with a doctorate in environmental science at the Max-Planck Institute for Meteorology in Hamburg.
It was nature calling again.
After that, I did research and teaching at Bristol University, and research at the Physical Geography department of Lund University, Sweden.
In 2010, a collaboration arose with Aristotle University of Thessaloniki.
I came to Greece and started yoga with Naya, my teacher.
For me yoga and physical sciences have the same goal:
To grasp the wholeness behind the various daily appearances.
Now I live in Pelion – where the mountain touches the sea – with my wife and our two children, experiencing unity with nature every day.
We run a retreat space at Agios Georgios Nilea, Pelion. At an altitude of 660 m. overlooking the sea and the mountains beyond, we host seminars for individuals and groups who want to experience unity with themselves and with nature.
I teach nature awareness and meditation, and offer guided tours through the wonders of Pelion.


 wolfgang.knorr@web.de


Άλκηστη Παναγιωτοπούλου

Ονομάζομαι Άλκηστη Παναγιωτοπούλου και γεννήθηκα στην Πάτρα. Σπούδασα στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Το 2016 γνώρισα τη yoga μέσα από τη Δασκάλα μου, Νάγια Καρνάβα και εκπαιδεύτηκα στο σύστημα Yoga Science.
Η διαδικασία αυτή μου έδωσε – και μου δίνει – τη δυνατότητα να βιώσω τον Εαυτό μου σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μέσω της επικοινωνίας και της συναναστροφής με άτομα που έχουν τον ίδιο στόχο. Με στόχο δηλαδή, την συνεχόμενη αναζήτηση του Εαυτού και την ατέρμονη μάχη για παρουσία εντός του.
-Μια πορεία που ο καθένας από εμάς, μπορεί να επιλέξει.-
Για εμένα η Yoga είναι το βίωμα της ύπαρξής μου, στην κάθε χρονική στιγμή, έτσι όπως Είναι εκείνη τη στιγμή. Κι αν αυτό το εκφράσω στη γη ή στον αέρα, πάνω σε μια σκηνή ή σε μια λευκή επιφάνεια, αυτό, ονομάζεται Τέχνη.


alkistip@hotmail.com


Μάρσυ Συρεγγέλα

Το όνομα μου είναι Μάρσυ Συρεγγέλα. 
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στο νησί της Κω. 
Στα 18 μου μετακόμισα μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασα στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. 
Η αναγκαιότητα  και η αγάπη μου για την φύση, με έκαναν τα τελευταία χρόνια να ζω μεταξύ Θεσσαλονίκης και Νάξου. 
Σε μικρότερη ηλικία ασχολήθηκα για αρκετά χρόνια με τον πρωταθλητισμό, γνωρίζοντας την σημασία της σωματικής υγείας, την καλή διατροφή και την πειθαρχημένη άσκηση.
Όταν όμως γνώρισα τον κόσμο της Yoga εκτός από την σωματική υγεία άρχισα να ανακαλύπτω αξίες όπως την αρμονία , την αφοβία ,το να ζεις συνειδητά και πολλά ακόμα εργαλεία για την επίτευξη του “ευ ζην”.
Η πρώτη μου επαφή με την Yoga έγινε μέσω της Νάγιας Καρνάβα, Δασκάλας μου μέχρι και σήμερα, όπου εκπαιδεύτηκα στο σύστημα της και πλέον διδάσκω δίπλα της.
Ένας από τους λόγους που με ώθησαν να εκπαιδευτώ στο σύστημα Yoga Science είναι αυτή η αναλλοίωτη αίσθηση που είχα όταν βγήκα από την αίθουσα την πρώτη μέρα “γνωριμίας” μου με τη γιόγκα και τη Δασκάλα μου. Αυτή η αίσθηση είναι που θα ήθελα να νιώσουν οι άνθρωποι που θα μπουν στην αίθουσα και θα ασκηθούν. Αυτή η “εσωτερική Γνώση” ότι η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι ένας δρόμος προς τον ίδιο τον Εαυτό.


marsy.syre@hotmail.com


Αλεξία Γραμμενίδου

Ονομάζομαι Αλεξία Γραμμενίδου.

Κατάγομαι από την Πάτρα και ζω στη Θεσσαλονίκη.
Έχω σπουδάσει στη σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Θεσσαλονίκης.
Τα τελευταία χρόνια μαθητεύω στο Yoga Science, με τη Δασκάλα μου Νάγια Καρνάβα.
Στην πορεία μου αυτά τα χρόνια, μαθαίνω την κίνηση προς τα μέσα – την επαφή με τον Εαυτό μου, την ακοή της εσωτερικής φωνής –  και την κίνηση προς τα έξω – την εκδήλωσή μου μέσα από τη ζωή μου στον κόσμο.
Μαθαίνω ότι η πραγματική Γνώση είναι η ζωή με έμπνευση, είναι η αγνή, αληθινή ύπαρξη μέσω της συνείδησης, είναι η Χαρά που πηγάζει από τον πυρήνα μου και διαποτίζει ολόκληρο τον κόσμο μου.
Η εκμάθηση είναι αδιάκοπη και παντοτινή, την κινεί ο πηγαίος Στόχος για Ύπαρξη μέσα στο βάθος και την απεραντοσύνη της Αγάπης – του σημείου όπου τα όρια μεταξύ εμένα και του Kόσμου χάνονται και ζω ως εκδήλωση Αυτής, όντας ένα με τον Κόσμο.


alexiagramm@gmail.com


Lila Nikolaou

My name is Lila Nikolaou. I was born and raised in Thessaloniki. I am currently living in Venice, conducting my postgraduate studies in Art Management.
I was drawn into the practice of yoga at a young age. Through the process, I discovered in it a means that combines the movement of the body with the practice of conscious breathing. After years of experimentation, I found my Teacher Naya Karnava and I was trained in her system.
Through the system of Yoga Science, I became aware of the essence of yoga in simplicity, usability and application in everyday life. I became aware of the process of acceptance and work with the Ego, of the encounter with the Self and the collaboration of the two. I became aware of life as a game, which is played with fearlessness, action, will and confidence. This game gets a meaning through my presence in the present, through learning and offering.
I teach Yoga in English. 


nikolaoufilomila@gmail.com


Ειρήνη Άψυχου

Το όνομά μου είναι Ειρήνη Άψυχου και μεγάλωσα στην Ξάνθη. Σπούδασα στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο τμήμα των Εικαστικών του ΑΠΘ.
Η πρώτη μου επαφή με τη yoga ήταν με τη Δασκάλα μου Νάγια Καρνάβα. Εμπνεύστηκα από τη διδασκαλία της και θέλησα να εκπαιδευτώ στο σύστημά της. Από την αρχή αναγνώρισα πως η yoga και η τέχνη έχουν κοινά μονοπάτια με απώτερο σκοπό την εύρεση του εσωτερικού δασκάλου, την συνείδηση του Εαυτού.
Με συναρπάζει αυτή η έμφυτη τάση του ατόμου -ανεξαρτήτως χρόνου και τόπου, πολιτισμού και φιλοσοφίας- να χωρέσει μέσα του το λόγο και το ρόλο της ίδιας του της ‘Υπαρξης. Μέσω της τέχνης μελετώ τον ενδιάμεσο χώρο διαπραγμάτευσης-εκεί που ο ουρανός συναντά τη γη, το φως διαδέχεται το σκοτάδι, το μέσα εκδηλώνεται έξω- τον χώρο συμφιλίωσης ‘Υλης και Πνεύματος.
Παρατηρώ τον άνθρωπο που αναζητά να βρει το καταφύγιο μέσα του. Μέσα από την ιερότητα της ίδιας του της φύσης να ενθυμηθεί τον πραγματικό του Εαυτό.
Στόχος μου είναι να ζήσω και να διδάξω την Ιερή Τέχνη της Ζωής, μέσα από τα υπέροχα εργαλεία που μου δίνει η τέχνη και το σύστημα Yoga Science το οποίο πλέον διδάσκω.

eirini_ap@hotmail.com


Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου

Ονομάζομαι Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Στα 18 έφυγα για να σπουδάσω στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΑΠΘ. 
Η Τέχνη και η εικαστική δημιουργία είναι ο δρόμος μου και η εργασία μου, κάτι που γνώριζα από μικρή ηλικία. Αυτό που αντιλήφθηκα αργότερα, είναι ότι η Δημιουργία δεν ανήκει μόνο στις Καλές Τέχνες αλλά σε όλο το φάσμα της ζωής του ανθρώπου.
Έχοντας μια έμφυτη περιέργεια για τον άνθρωπο και τη ζωή, οδηγήθηκα στην έρευνα ιερών κειμένων, ψυχολογίας και διαφόρων καταγραφών πνευματικής γνώσης και εμπειρίας. Με μια αντίληψη και κατανόηση για έννοιες υψηλές, για την έμπνευση που φωτίζει και ανοίγει το ανθρώπινο μυαλό, έφτασα σε ένα αδιέξοδο, καθώς το φυσικό μου σώμα και η καθημερινή μου ζωή ήρθαν σε σύγκρουση με αυτό το οποίο καταλάβαινα, αλλά δεν μπορούσα να πράξω.
Στην ηλικία των 25 αναζήτησα το Δάσκαλό μου και έτσι γνώρισα τη Νάγια Καρνάβα. Μέσα από το σύστημα Yoga Science άρχισα να εργάζομαι με το σώμα, με τις ανθρώπινες σχέσεις, με το εγώ. Ένιωσα ότι βρήκα το χαμένο κρίκο, τις ρόδες για το όχημα της δικής μου ζωής. Όχι στο σύνθετο αλλά στο απλό, η γνώση γίνεται πρακτικό εργαλείο.
Σώμα – Ψυχή – Πνεύμα , Yoga – Επιστήμη -Τέχνη.
Μέσα απ’ αυτές τις τριαδικότητες που εφάπτονται, μαθαίνω να εργάζομαι ως εγώ, μη-εγώ και ως εμείς. Πρακτική εργασία και πνευματικότητα οδεύουν χέρι- χέρι κάνοντας τη Ζωή Τέχνη με Ουσία.
Ζω και εργάζομαι ως δασκάλα εικαστικών και Yoga στη Θεσσαλονίκη.


vamonvil@gmail.com


Αλέξανδρος Αντωνιάδης – Επιστημονικός Σύμβουλος του Yoga Science

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1988, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, η ανάγκη για γνώση της φύσης του Σύμπαντος και κατ’ επέκταση της θέσης του Ανθρώπου μέσα σε αυτό, ήταν πρωταρχικής σημασίας για εμένα.
Συνεπώς, η Αστροφυσική ήταν ο φυσιολογικός δρόμος για το συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης του Κόσμου.
Έτσι λοιπόν, απέκτησα πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταπτυχιακό δίπλωμα Αστροφυσικής από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Ακολούθως, μετακόμισα στην Πορτογαλία, όπου εργάζομαι στο Κέντρο Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Πόρτο, όντας κάτοχος δυο ερευνητικών υποτροφιών τετραετούς διάρκειας από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και Διαστημικών Επιστημών της Πορτογαλίας. Η έρευνά μου εμπίπτει στον τομέα των εξωπλανητικών συστημάτων και αφορά την ανάπτυξη μεθόδων ανάλυσης των ερυθρών νάνων αστέρων του γαλαξία, στα πλαίσια του διδακτορικού προγράμματος.
Στη μακριά και βαθιά πορεία διευρεύνησης του Σύμπαντος και της Ύπαρξης, αντιλαμβάνομαι ότι η γνώση και κατανόηση του εξωτερικού κόσμου μέσω της Επιστήμης οφείλει να συμπλέει και να εναρμονίζεται με τη γνώση και κατανόηση του εσωτερικού κόσμου μέσω της Γιόγκα.
Τότε ο Άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βιώσει τη Μεγάλη Εικόνα του στην ολότητα της, απολαμβάνοντας με ουσιαστικό τρόπο το διαστημικό ταξίδι πάνω στον πλανήτη, το οποίο ονομάζουμε ζωή.

Πόδια γερά στη γη – Μάτια ψηλά στον ουρανό !


alexandros.antoniadis88@gmail.com