You are currently viewing Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga Science (Τρίτο Μέρος)

Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga Science

Τρίτο Μέρος

Το σύστημα Yoga Science έχει ως στόχο τη διεύρυνση της συνείδησης του ανθρώπου, δηλαδή την Ελευθερία του. Αποτελείται από συγκεκριμένες μεθόδους και τεχνικές που οδηγούν στην θεραπεία και ενδυνάμωση του σώματος και του νου και στην σύνδεση του ατόμου με τον ανώτερό του Εαυτού. Για να επιλέξει κάποιος να ακολουθήσει τον δρόμο της διδασκαλίας Y.S πρέπει πρώτα από όλα να έχει μια βαθιά θέληση ως προς τον Στόχο αυτόν. Μέσω της εκπαίδευσης εργάζεται καθώς επιτρέπει την αποδέσμευσή του από τα περιοριστικά κομμάτια της προσωπικότητάς του και εμπνέεται καθώς παρατηρεί το παράδειγμα του Δασκάλου που βρίσκεται ήδη στο μονοπάτι αυτό.
Η Διδασκαλία του Y.S αφορά την ίδια τη ζωή, την κάθε μέρα. Ο μαθητής ωθείται να δει τον εαυτό του ως παρατηρητή, να αποταυτιστεί από τις ταμπέλες που έχει βάλει στον ίδιο ή στη ζωή και να βιώσει την πραγματικότητά του εκ νέου. Ασκείται με πρόγραμμα και πειθαρχία για να αντιληφθεί τις μεγάλες του δυνατότητες. Αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει στη ζωή του και έτσι μαθαίνει να δρα συνειδητά από τη θέση του Δημιουργού. Γνωρίζει τους αντίθετους πόλους μέσα του και πώς να τους φέρει σε ισορροπία. Ο μαθητής περνάει από πολλές δοκιμασίες καθώς το Εγώ του πονάει ή αντιστέκεται αλλά ο Δάσκαλος είναι πάντα δίπλα του να του δείξει τον καθρέφτη του και την μεγάλη του Εικόνα. Όσο περισσότερο προχωράει στο μονοπάτι αυτό, τόσο περισσότερο γνωρίζει τον Εαυτό, το Πνεύμα μέσα στην Ύλη, και τη σύνδεσή του με το Όλον.
Ο μαθητής γίνεται νέος δάσκαλος του Yoga Science καθώς φέρνει τη Διδασκαλία στην καθημερινότητά του και ζει τη μεταμόρφωσή του. Προσθέτει στην Κοινότητα την προσωπική του εμπειρία, την αυθεντικότητά του, μιλάει μέσα από το δικό του παράδειγμα ζωής. Γίνεται δάσκαλος με τη Χαρά να επικοινωνήσει και να προσφέρει τη Γνώση στους νέους που θα την ζητήσουν.
Έτσι, Δάσκαλος και μαθητής πορεύονται μαζί γι’ αυτόν τον διευρυμένο τρόπο ζωής. Για την ισορροπία ανάμεσα στην Ύλη και το Πνεύμα, την εμπειρία της Ενότητας και των Άπειρων δυνατοτήτων μέσα στο Σύμπαν.

✎ Author: Λίλα Νικολάου- Yoga Science Teacher

Στο σύστημα Yoga Science η διαδρομή και η εκπαίδευση για να γίνει κάποιος δάσκαλος είναι άκρως βιωματική. Είναι ένα μονοπάτι επίμονου και συνεχούς αγώνα γεμάτο ομορφιά.

Πριν αρχίσει κάποιος την εκπαίδευση, χρειάζεται να πάρει την απόφαση με ψυχή και σώμα, να ζήσει με όραμα, στην αλήθεια του, με στόχο την Ελευθερία. Αν παρθεί αυτή η απόφαση, η Δασκάλα και δημιουργός του συστήματος μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης είναι παρούσα για να καθρεφτίσει στον μαθητή με διαύγεια την μεγάλη του εικόνα και έτσι ο μαθητής να βρει τον δάσκαλο μέσα του.

Ένας δάσκαλος του Yoga Science για να μπει στην αίθουσα να διδάξει πρέπει να έχει την επίγνωση ότι η διδασκαλία του είναι η ίδια η ζωή του. Στην προσωπική μου διαδρομή εκπαίδευσης στη διδασκαλία, την απόφαση να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι την πήρα σε μια εποχή που ο πόθος για την ελευθερία της ψυχής ήταν έντονος. Γνώρισα τη Δασκάλα μου κι άρχισα να δουλεύω με τα εργαλεία του συστήματος πάνω στα βιώματα και τα ερεθίσματα της καθημερινότητας. Μαθαίνω να ζω με ευθυγράμμιση, να δυναμώνω και να μεταλλάσσω τα στοιχεία της προσωπικότητάς μου κάνοντάς τα εργαλεία. Γνωρίζω πως είναι να ζω με ειλικρίνεια, χωρίς το φόβο της κρίσης, με δημιουργικότητα και θυσία, αλλά το κυριότερο με αγάπη. Την αγάπη αυτή που έρχεται μόνο αν αγκαλιάσω το σκοτάδι μου, ώστε να δυναμώσει η φλόγα μέσα μου, για να ζήσω με αφοβία και να γνωρίσω τη χαρά της ζωής.

Η Διδασκαλία σε κάνει να επιλέγεις ξανά και ξανά να γνωρίσεις τον Εαυτό στην ολότητά του και την Ενότητα, ώστε να βγεις ως δάσκαλος και η διδασκαλία σου να είναι αυτή η εμπειρία. Στην κοινότητα οι εκπαιδευόμενοι δάσκαλοι συμπορεύονται και προχωρούν με σεβασμό μαζί, ο κάθε ένας στην αυθεντικότητα του, με τις όποιες δυσκολίες και προσωπικότητα. Εργάζονται και ανθίζουν ενωτικά, αλλά και ο καθένας στον μοναδικό του δρόμο. Όλοι με κοινό Πυρήνα, Απόφαση, Στόχο. Μέσα στη διαδικασία εκπαίδευσης, τα χρυσά κλειδιά είναι η Επίγνωση και η Συνείδηση, αυτή τη γνώση καμία θεωρία δεν μπορεί να στη δώσει παρά μόνο ο στόχος για το βίωμα της Αλήθειας και της Ομορφιάς.

✎ Author: Μάρσυ Συρεγγέλα – Yoga Science Teacher

Leave a Reply