Ο καθαρός αέρας, η ζωτική ενέργεια του τόπου, η συνειδητή αναπνοή, δημιουργούν μια ελαφρότητα και ανάταση.
Με μια γαλήνια διάθεση, με μια εσωτερική αγκαλιά και με παρούσα ενατένιση των καταστάσεων, η προσωπικότητα ησυχάζει, εναρμονίζεται και εξισορροπείται. Η δράση είναι πια γλυκιά και ελαφριά.
Τόσο μεγάλη η διαφορά της ποιότητας οποιασδήποτε δραστηριότητας, ανάλογα την εσωτερική θέση που επιλέγουμε. Την ποιότητα του πρώτου βήματος εντός. Τόσο άμεσα μπορεί να αλλάξει η ποιότητα εντός μας, αν αφήσουμε το γνωστό και τη σκέψη εκ μνήμης και πεποιθήσεων. Έτσι γεννιόμαστε ξανά. Κι ετούτη η αναγέννηση είναι απλά μια πιο διευρυμένη αντίληψη. Πιο ευφυής, πιο αισθαντική, πιο διαισθητική. Περισσότερο ο Εαυτός μας.
Οι θείες δυνάμεις εντός αφυπνίζονται και περνώντας από τη διανοητική αντίληψη, απαντούν στο κάλεσμα των ελεύθερων δημιουργικών δυνάμεων του Σύμπαντος. Έτσι το άυλο γίνεται υλικό. Τι πιστεύετε πως είναι η έμπνευση;
Δε χρειάζεται κανείς να είναι τέλειος ή να πρέπει να φτάσει σε κάποιον τέλειο εξαγνισμό για να εργαστεί με τον Εαυτό. Έτσι κι αλλιώς αυτός που θέλει, εφελκύει δυνάμεις απλά λόγω της πρόθεσής του, της θέλησής του, και αυτές αλλάζουν την ποιότητα της ενέργειάς του (ή αλλιώς τη συχνότητα). Το μόνο που απαιτείται είναι μια εσωτερική ματιά προσηλωμένη στο στόχο.
Η εργασία του ως δημιουργός της ζωής του, γίνεται ευκολότερη και ξεκάθαρη! Έτσι όμορφες, αυθεντικές ατομικότητες μπορούν να απαρτίσουν υγιείς συλλογικότητες μέσα από ορθές σχέσεις.
Φωτογραφίες από το Κτήμα Οικολογικής Γεωργίας Δημήτρη Λίτσα και τη γιορτή της κοινότητας του Yoga Science για το χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο της Δασκάλας μας, προς τη Ζωή που Είναι και για το φως που φέρει στις ζωές μας.

Φρειδερίκη Π.