Yoga Science Retreat Δελφοί 2022

Θερινό Ηλιοστάσιο

''Ζώντας την Απειροσύνη στην Πανταχού Παρούσα Πραγματικότητα.''

Η συνείδηση είναι η βάση των πάντων, ο συμπαντικός μάρτυρας για τον oποίον ο κόσμος είναι ένα πεδίο και οι αισθήσεις εργαλεία. Κάθε φαινομενική ύπαρξη συνίσταται από μια συνείδηση Παρατηρητή και μια δρώσα αντικειμενικότητα, και η Δράση δεν μπορεί να λάβει χώρα χωρίς τον Μάρτυρα, διότι το σύμπαν δεν υπάρχει παρά μόνον εντός της συνείδησης του Παρατηρητή, ή γι΄ αυτήν τη συνείδηση και δεν έχει ανεξάρτητη πραγματικότητα.

Για τον άνθρωπο που ήρθε σε επαφή μαζί της ή που ζει μέσα της, αυτή η συμπαντική συνείδηση είναι πραγματική και συνιστά μία μεγαλύτερη πραγματικότητα από την υλική πραγματικότητα. Η ενέργεια που δημιουργεί τον κόσμο δεν είναι τίποτε άλλο από μια Βούληση και η Βούληση δεν είναι παρά η συνείδηση που αυτό-εκφράζεται σε ένα έργο για ένα αποτέλεσμα. Είναι η αυτό-εισέλιξη της Συνείδησης σε μορφή και η αυτό-εξέλιξη έξω από τη μορφή, με σκοπό να πραγματοποιήσει κάποια υπέροχη δυνατότητα στο σύμπαν που δημιούργησε.

Εάν λοιπόν το Πνεύμα εισελίχθηκε στην Ύλη και η ορατή Φύση είναι ο κρυμμένος Θεός, τότε ο υψηλότερος και περισσότερο θεμιτός σκοπός που προσφέρεται στον άνθρωπο επί της γης, είναι να εκδηλώσει το θείο μέσα του και να πραγματώσει τον Θεό εσωτερικά και εξωτερικά.
Ο Ύψιστος Στόχος, να πραγματώσουμε τη Θεία μας Φύση μέσα στην ανθρώπινη ύπαρξή μας.

Έτσι με ένα νου πειθαρχημένο, καθαρό και αγνό, καθρέφτη της Αλήθειας του Όντος που αυτό-εκφράζεται στα σύμβολα του σύμπαντος, μπορούμε να αντιληφθούμε τη δυνατότητα μίας θείας ζωής για τον άνθρωπο στον κόσμο.

Τρεις ημέρες στο δυνατότερο ενεργειακό πεδίο της Γης, μέσα στο Φως του Απόλλωνα και τη Σοφία της Αθηνάς, ας ζήσουμε με την διευρυμένη συνείδηση ενός Μύστη – Γιόγκι την Απειροσύνη της Πανταχού Παρούσας Πραγματικότητας.

Διανύοντας μια διαδρομή χρόνων, με ισχυρή θέληση και αγάπη για την ζωή την αδιαίρετη και στόχο τον Εαυτό, η Νάγια Καρνάβα δημιούργησε την κοινότητα του Yoga Science.

Μία κοινότητα που εργάζεται για τη διεύρυνση της συνείδησης μέσα από την επιστήμη της Yoga αλλά και μέσα από τη σύνδεση των ατόμων και των σχέσεων, αποτελώντας ένα δυνατό πυρήνα.

Μετατρέποντας την ίδια της τη ζωή σε Διδασκαλία, διδάσκει την Ιερή Τέχνη της Ζωής, μέσα από την καθαρότητα του νου και την απλότητα του λόγου της. Μαχήτρια του Φωτός, άφοβα αγκαλιάζει το σκοτάδι και σαν Ήλιος φωτεινός στο κέντρο αυτής της κοινότητας, κρατάει την Πύλη ανοιχτή και δίνει έμπνευση για τη δημιουργία ενός νέου κόσμου, ενός κόσμου ομορφιάς και κάλλους.

Για τη Δασκάλα μας,

Άλκηστη Παναγιωτοπούλου

                                                                                                               

“Συναντιόμαστε στους Δελφούς για να μοιραστούμε το φως του ηλίου στο ιερό μέρος,
τα δώρα που έχει να προσφέρει ο τόπος, και τον ιερό σκοπό μας:
Να αναγνωρίσουμε ο ένας στον άλλο, μέσα στη μεταβλητή φύση του ανθρώπου,
το Αμετάβλητο, αιώνιο Ον, που είναι παρόν σε Όλα και ανθίζει με την πρόθεσή μας “

Αλεξία Γραμμενίδου

“Κάτω από το Φως των Δελφών, στη μήτρα της Γης, φυτεύουμε το δικό μας σπόρο, τη δική μας Θέληση για τη σύλληψη ενός νέου Κόσμου, μέσα μας και έξω από εμάς.
Για να ζήσουμε το ενοποιημένο πεδίο στο Αιώνιο Παρόν.  Ύλη και Πνεύμα Ένα.”

Άλκηστη Παναγιωτοπούλου

“Σε έναν τόπο δύναμης και αρμονίας, με κατάλληλη προετοιμασία και Παρουσία γινόμαστε μάρτυρες μιας διευρυμένης πραγματικότητας.
Ας επιτρέψουμε αυτή τη Γνώση και το Φως να εκφραστούν εντός και εκτός μας για το βίωμα του πέρα από το Νου και τη γέννηση του ανέφικτου .”

Λίλα Νικολάου

”Στις υψηλές δονήσεις του τόπου, όπου είναι φανερό το ενοποιημένο πεδίο ύλης και πνεύματος, μέσα από δυνατή παρουσία μπορούμε να έχουμε την άμεση εμπειρία, πρόσβαση στην άμεση γνώση πέρα από το νου.
Στο ξεπέρασμα όλων των φραγμών (του νου), στη διεύρυνση της συνείδησης γινόμαστε άμεσοι αγωγοί, μάρτυρες αυτής της Άπειρης Πραγματικότητας που μας περιβάλλει και μας εμπεριέχει.
Έτσι η ψυχή ενθυμάται την Αληθινή της Φύση, εμπειράται και πραγματώνει τον Εαυτό.”

Ειρήνη ‘Αψυχου

“Ενώ ο εξωτερικός κόσμος παρέρχεται, η Δύναμη του πνεύματος μέσα στον άνθρωπο έχει τη δυνατότητα να δομήσει
τον Νέο Κόσμο και να μεταμορφώσει τον παλιό. Στον ομφαλό της Γης στη Μήτρα των Αδελφών, συμβολικά και κυριολεκτικά, ξεκινούμε μια πορεία για την υλοποίηση αυτής της δυνατότητας.”

Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου